Over

Boersema Beeldtaal is het product van Maarten Boersema (28). Naast mijn studie theologie heb ik mij in de afgelopen jaren ontwikkeld als fotograaf en tekstschrijver. Ik trek er graag op uit om de wereld en vooral mensen om me heen in beeld en taal te vangen. Beelden, die spreken. Van schoonheid of afzichtelijkheid. Beelden die kwaad tonen of het goede uitstralen.  Waarin geluk weerspiegelt of wanhoop. Deze website toont een selectie van mijn werk om te inspireren, maar ook als visitekaartje. Graag ga ik ook voor u op pad. Onder contact vindt u gegevens om in contact met mij te komen. Hoewel ik open sta voor elke mooie opdracht is het denk ik goed om te zeggen dat vooral sociale fotografie mijn hart heeft. Dat wil zeggen fotografie waarin de mens en haar sociale positie centraal staat.

Fotografie is de enige ‘taal’ die in de hele wereld wordt verstaan, en doordat ze alle volken en culturen overbrugt, vormt ze een band tussen de grote familie van alle mensen. Los van politieke invloeden geeft ze, overal waar mensen zijn, een waarheidsgetrouwe weergave van leven en gebeurtenissen, laat ons delen in de wanhoop van anderen, en werpt ze een verhelderend licht op politieke en sociale omstandigheden. We worden ooggetuige van de menselijkheid en onmenselijkheid van het mensdom (..)

Helmut Gernsheim (Creative Photography, 1962)

 

Beeld en tekst van hem werd onder andere geplaatst in ManagementTeam, Knack, Reformatorisch Dagblad, Discovery Magazine (gelieerd aan Discovery Channel), Medisch Contact, Nederlands Dagblad, De Nieuwe Koers, VolZin, Huffington Post (site), Newsweek (site) en The Scientist.